top of page

REA ile Dünya Mimarisi -Boathouse-

[Yazı ve Fotoğraflar Archdaily'den alınmıştır.]


Mimari Proje: Prentiss + Balance +

Proje Alanı: 58.9 m²

Proje Yılı: 2021

Fotoğraflar: Andrew Pogue, Taj Howe

Proje Yeri: United States





 

San Juan Adaları'nda bulunan Kayıkhane, her şeyden önce su ve kara arasında bir eşik olarak duruyor, tekne veya deniz uçağı ile gelenlere yayla erişimi sağlayarak ve mecazi olarak konumu ve formuyla tam anlamıyla benimsediği bir fikir. Elementlerin üzerinde durur, bir giriş yolunun yanı sıra geniş aile ile bir sabah kahvesi veya yengeç kaynatmak için dramatik bir nokta sağlar. Kayıkhane, harap, gelişigüzel inşa edilmiş bir yapının yerini alıyor. İnşa edilmiş bir yapının diğeriyle değiştirilmesi, kıyı şeridini doğallaştırmayı, 400 fit kare beton ve kreozot kaplı kazıkları sudan çıkarmayı ve yerine yeni yapıyı destekleyen 4 fit kare ince çelikle değiştirmeyi amaçlayan bir strateji ile yapıldı.


Sahil şeridi restorasyonu, bir beton dalgakıranın kaldırılmasını ve eski yapının temeli tarafından yakalanan önemli sayıda eski lastik ve döküntünün, doğal bir kaya alt tabakası ile değiştirilmesini içeriyordu. Yeni rıhtım ve rampa, yılanbalığı yataklarından kaçınmak ve bunların ötesine uzanmak için dikkatlice ayarlandı ve ahşap ızgaralı döşeme gibi tasarım detayları, ışığın yapıdan aşağıdaki deniz yaşamına nüfuz etmesine izin verecek şekilde hazırlandı. Kayıkhaneye karadan yaklaşıldığında ağaçların arasından zar zor görülüyor; çatı geometrisi ile birlikte topografyada bir düşüş, binayı manzaraya sokmaya hizmet ediyor. Girişte, bina dramatik bir şekilde Salish Denizi'ne açılır. Kül tavan, cam duvarlar ve sürgülü cam köşe kapılardan manzaraya doğrudan bir çizgi çiziyor. Hizmetler, ağaç tepeleri ve yosun kaplı taşların manzarasını vurgulamak için stratejik olarak yerleştirilmiş pencerelerle, ahşap kaplı bir hacimde karaya doğru sıkışmış durumda. Çelik aksanlar, mutfağı, şömineyi ve rafları ifade etmek için ahşap hacmin içine giriyor.


İç mekanın dili dış cephede de devam ediyor, ancak zorlu ortamlara dayanabilen esnek malzemelerle: pürüzsüz dişbudak tavan ve zemin, kaba lekeli sedir ve ısıyla modifiye edilmiş dişbudak döşemeye geçiş yaparken, rafine şeffaf sedir iç kaplama, kaba zemine taşınır. sıkı düğümlü dış cephe kaplaması. Yıpranmış ahşap korkuluklar, yapının cephesinin kütlesini bulanıklaştırmak ve geçen teknelerden mahremiyet sağlamak için aşağı doğru uzanıyor.


Hafifçe denizin kenarına inen Kayıkhane, güzellik ve anlamı doğrudan çevresinden çeker ve tefekkür, toplanma ve gözlem için bir yer yaratır.

 

Gelin birlikte revit kursu ile eğitimlerinize yön verin hızınızı artırın. Program eğitimlerimizi inceleyin.

Comments


bottom of page