top of page

REA ile Dünya Mimarisi-Radisson Collection Resort-

[Yazı ve Fotoğraflar Archdaily'den alınmıştır.]


Mimari Proje: Archi-Union Architects

Proje Alanı: 34.646 m²

Proje Yılı: 2021

Fotoğraflar: Wongke, Schran_Image

Proje Lideri: Feng Yuan

İç Tasarım: LWK+Partners

İnşaat Şirketi: China Construction Eighth

Engineering Division Co. Ltd.

 

Beşeri bilimler ve inşaat arasındaki diyalog üç yılı kapsar ve rastgele bir düşünce dönemi oluşturur. Sitenin peyzajını sürekli anlamak ve tasarımı doğal yapıya entegre etmek değerli bir deneyimdi.


Peyzajla bütünleşmiş Bina Hacmi. Jiangsu Bahçe Bitkileri Sergi Parkı, Tang Dağı'nın orijinal terk edilmiş maden bölgesinde yer almaktadır. Siteye ilk kez geldiğinizde, kalıntılarla doludur. Bu işe yaramaz yer, Expo Park için en iyi teklif haline geldi. Ekolojik restorasyon sadece bir slogan değil, aynı zamanda mimarlar için post-hümanist çağda doğa ve insanlık arasındaki diyaloğu yeniden yorumlamak için eşsiz bir fırsattır. Kentsel sergi bahçelerinin vaziyet planlaması sürecinde prof. Wei CHEN, Linquan Gaozhi'de (Ormanların ve Akarsuların Yüce Kaydı) yüksek, alçak ve yatay bir seviyede bir görünüm de dahil olmak üzere üç perspektifle “uzaklığı” ortaya çıkarıyor.GUO Xi tarafından Song hanedanlığında tüm bahçeyi yaratmak, tasarım ekibinin siteyi anlamasını ve kavramsal tasarıma ilham vermesini sağladı. Yaklaşık 35.000 metrekarelik devasa bir hacme sahip Radisson Collection Resort, göletin güney tarafında yer almakta olup, site tabanı dar iken, "Yang Dağı Anıtı"nın kuzey yamacına bakmaktadır. Bu arada, site kuzeyde alçak, güneyde yüksek ve batı, kentsel sergi parkına bitişiktir, bu nedenle etrafındaki manzara çeşitlidir. Görünümlerin çeşitliliği ve site hizalaması, seçim yapmak çok zor olan yaratma için birçok cazibe oluşturdu. Sitenin kısıtlamaları altında, sadece kalabalığın arasından sıyrılamamakla kalmayıp, aynı zamanda bağımsız bir kişilik oluşturması ve peyzaj bahçesinde durması da oldukça zordur.


Proje, uçurum duvarı, havuz sahnesi ve site trendi arasındaki ilişkiyi analiz etmek ve yorumlamak için CBS görselleştirme teknolojisini tanıttı. Sahanın üç ana unsurunun teğetsel ve normal vektörlerini analiz ederek: eğim, yükseklik ve yön, bir bileşik vektör alanı oluşturulur ve parçacıkların yörüngesi, parçacık kümeleme zekası algoritması ile ayrıca elde edilir. Kümelenmiş parçacıklar, her bir parametre kısıtlamasının etkisi altında tabanın dokusu ile güçlü bir şekilde ilişkili olan geometrik yollar üretir, çevrede solma ve peyzaj bahçesinin formuna entegre olan otelin büyüme formu ile tutarlı geometrik ilişkiler üretir. Peyzaj bahçesinde teknolojinin dijital binanın şeklini bulmasını sağlayan . Çatının ön düz yüzeyi, karakteristik parçacık noktalarının yörünge çizgileri yeniden oluşturularak ve çizilerek elde edilir. Yüzeyin geometrisi, içbükey kavisli bir çatı ile aşağıdan yukarıya doğru dikleştirilen geleneksel eğimli çatılarda "kaldırma ve katlama sistemi" ile donatılır, bu da yapısal olarak makul hale gelir ve geleneksel Çin eğimli çatı yapım yöntemini yansıtır.


Topografya, bahçe manzarasına doğru katlanır.Radisson Hotel'in genel hacmi, dünyanın geometrik diline dayanmaktadır ve sitenin 15 metrelik yükseklik farkı, topografya tarafından oluşturulan, siteyi kuzeyde iki program alanına bölen basamaklı ve sarmal bir jeomorfik manzara oluşturur. , ve güney. Tasarım, konuk odası birimleri, resepsiyon Datang, halka açık dinlenme, yemek ve eğlence ve peyzaj tur bahçesinin beş unsurunu birbirine bağlayan bir ipucu olarak dairesel bir tur yolu ile beş çeşit yükseklik farkı değişikliği belirliyor. Bina, uçurumun dokusu ile doğal bir diyalog içinde olan ve çevredeki vahşi doğayı yansıtan bağımsız bir sistemdir. Çok yönlü alan, insan ve doğa arasında ikili bir denge getiriyor. Bu arada, site ile uçurumlar, havuzlar ve göletler arasındaki karmaşık ilişkiye ek olarak, Su sistemi, dağ ve göl manzarası, Expo Park'ın Kentsel Sergi Parkı'nda birçok küçük ve mikro bahçeden oluşan yeni bir manzara var. Doğrusal katlama arayüzü, kentsel bahçenin sınırlarını yeniden tanımlıyor ve Radisson Hotel'e "harika bir tamamlama eksik, büyük eksiklik oluyor" şeklinde gizli ve katı bir peyzaj düzeni stratejisi veriyor. Otelin eğimi ve kıvrımlı sınır, bahçedeki ağaçlarla birlikte birbirini yansıtan ve mimari ile çevre arasında diyalog ve uyum sağlayan kademeli bir katman oluşturur. Radisson Hotel'e "büyük tamamlama eksik, büyük eksiklik oluyor" şeklinde gizli ve katı bir peyzaj düzeni stratejisi veriyor. Otelin eğimi ve kıvrımlı sınır, bahçedeki ağaçlarla birlikte birbirini yansıtan ve mimari ile çevre arasında diyalog ve uyum sağlayan kademeli bir katman oluşturur. Radisson Hotel'e "büyük tamamlama eksik, büyük eksiklik oluyor" şeklinde gizli ve katı bir peyzaj düzeni stratejisi veriyor. Otelin eğimi ve kıvrımlı sınır, bahçedeki ağaçlarla birlikte birbirini yansıtan ve mimari ile çevre arasında diyalog ve uyum sağlayan kademeli bir katman oluşturur.



Koridor, süspansiyona asılmış. Radisson Hotel'in girişi, Nantong Bahçesi'nin güneyinde, aslında arka plan olan kentsel sergi parkında, 3M yükseklik farkı olan yüksek bir platform üzerine kuruludur. Otelin doğusundaki yolda dururken, yol virajlı olsa da, giriş ağacının yemyeşil yaprakları bir an için gizlenmiyor, bunun yerine bina hacminin ötesinde vurgulanıyor, asimetrik bir düzen ve karamsarlık duygusu yaratıyor. girişte “ağaç orman olur” tablosu. Radisson Hotel'in kuzey cephesi gri tonlarda, gri kiremit çatısı ve uzun bir gri robotik tuğla kaydırmasıyla, Expo Park'ın yemyeşil stilini yumuşak ve sert arasında bir denge ile yansıtan ve birbirine bakıyor. Giriş kanopisi düzen duygusunun pekiştirilmesi olarak vurgulanmıştır, Girişin “uzaktan” olmasını beklerken, ziyaretçilerin araçlarının yağmurdan kaçma ihtiyaçlarını karşılamaya devam ederken, düzgün bir koridor alanı ve mimari-yapısal entegrasyon fikri gerektiren, sonunda kavramsal doğum formunun Kanguru dinamik simülasyonunda birleştirildi. çıkıntılı koridor. Ancak, çatının ahşap yapısının yapısal özelliklerinden dolayı morfoloji açısından en uygun çözümün elde edilmesi zor olmuştur. Son olarak, yapı mühendislerinin işbirliğiyle, çatının şekli basınç bacası üzerinde dengelendikten sonra iki çelik halat kullanılarak 28m açıklıklı ve ortalama 8m derinliğe sahip kolonsuz kalkan yapı tamamlandı. Girişte kasıtlı olarak ayrılmış oluksuz saçak, girintili formu nedeniyle yağışlı günlerde düşen bir şelale oluşturur.

Lobide tek bir sütun çiçek açar.Radisson Hotel'in lobisine giren proje, lobinin sonundaki insanları tabandan tavana pencerelerden Expo Park'ın odak noktasını almaları için yönlendirmek isteyen “uzun mesafe” seyahat duygusunu sürdürmeyi amaçlıyor. , "Jingyang Kulesi". Bu arada, genel plan dolambaçlı arayüzü uyarlar ve genişletir ve dolambaçlı yol, su sistemi, derin vadi, gizli dağ ve gölü de içine alabilmesi için manzaradan yararlanır. Lobi alanı, girişte “bir ağaç orman olur” konseptini yansıtır ve yapısal mekanik ve morfolojinin birleştirilmesiyle hesaplanarak, yaklaşık 2000 metrekarelik “tek sütun çiçek açar” şeklindeki çift eğimli çatı alanı amacı gerçekleşir. Topolojik süreklilik konsepti, lobinin kolon ve kiriş yapısını bütünleştirir, ve bir "çiçek açan sütun" kavramı, bir nokta dörtün topolojik konfigürasyonu ile geliştirilmiştir. Genel çatı kuvveti, şekli bulmak için “şekil ve kuvveti” entegre etme hedefine ulaşmak için kavisli kiriş ve kolonun entegre tasarımı aracılığıyla entegre edilir. Tasarım, “çiçek açan kolon”un şeklini bulmak için kanguru dinamiği ile simüle edildi, ana kuvvet yapısı çelik yapıdan oluşuyor ve ana yapı arasındaki ikincil kavisli kiriş ve kolon sistemine ahşap yapı müdahale ediyor. Nihai genel yapı, form ve kuvvet, ışık ve uzayın entegrasyonunu sağlamak için düğümler tarafından optimize edildi. “Çiçek açan sütun” sadece yapısal bir gövde değil, aynı zamanda çatıdan zemine doğal olarak uzanan iç mekanın çekirdek alanı için önemli bir ışık kaynağıdır. ahşap kirişlerdeki boşluklardan sızan güneş ışığıyla. Ahşap kirişler arasındaki boşluklardan içeri giren güneş ışığı, giriş saçaklarından iç avluya kadar “açıklık” hissini genişletiyor.

 

Siz de projelerinizde tasarımlarınızı görselleştirmek teknik dökümanlarınızı hazırlamak için program eğitimlerimizi deneyin. Revit kursu ile çalışmanıza hız katın.


Sitemizi inceleyebilir (www.revitegitimatolyesi.com) ve sosyal medya hesaplarımızı (@revitegitim) takip edebilirsiniz.


Daha fazla bilgi ve detay öğrenmek için lütfen iletişime geçiniz.


Kommentare


bottom of page