top of page

Yeni nesil mimarinin ilk basamağı neden Revit Architecture?


Gelişen teknolojiyle ve artan ihtiyaçlar doğrultusunda yeni çalışmaların hız kazandığı 21. yy yapı tasarımı ve mimarlık alanlarında çözümler üretmek de kaçınılmaz duruma geldi. Tasarımcıların, mühendislerin ve özellikle mimarların yapı tasarım ve projelendirme gereksinimleri bizi, günümüzün en kullanışlı ve pratik çözümler üretme noktasında çok önemli bir yere sahip olan Revit Architecture ile tanıştırdı.


Autodesk’in 2002 yılında Revit Technology Corporation adlı firmayı satın almasıyla hayatımıza giren ve özellikle yeni nesil mimar ve tasarımcıların vazgeçilmez yazılımı konumuna gelen Revit Architecture’dan kısaca bahsedelim.


Bugün itibariyle bile pick point’ine (en yüksek noktasına) ulaşmadığını bildiğimiz bu program sektörde BIM tabanının her geçen gün daha fazla benimsenmesiyle kendini diğer tasarım ve modelleme programlarından daha üst seviyelere konumlandıracağını konusunda hemfikiriz.

Üzerinde üç boyutlu (3D) modelleme ile iki boyutlu (2D) çizim unsurlarını bir arada kullanılabilme imkanı taşıyan Revit Architecture özellikle mimarlar, inşaat mühendisleri, elektrik-mekanik disiplinlerini barındıran diğer tüm mühendislerin kullanımına sunulmuştur.


Revit Architecture, tasarlanan projenin baştan sona kadar tüm işlemlerini parametrik olarak inşa edilmesini ve anında görüntü elde edilmesini sağlamaktadır. Daha basit bir tabir ile “Tasarlamak istediğiniz projenin sanal ortamda adım adım inşaasıdır.”


Genel anlamda bir 3D modelleme yazılımının (3Ds Max-SketchUp gibi) ve 2D çizim yazılımının (AutoCAD gibi) birleşimi, tek bir proje sayfasında görünümüdür Revit Architecture.


 

Peki neden yapı modellemede Revit kullanmalıyız?


Programın kullanıcısına sunduğu imkanlardan maddeler halinde bahsedelim;

  • Projenin teknik anlamda planların, kesitlerinin, görünüşlerinin aynı dosya altında oluşturmanızı sağlar.

  • Revit kullanarak otomatik ve anlık değişimler sayesinde projelerde oluşabilecek hataları neredeyse sıfıra indirebilirsiniz.

  • Kesit almanın en kolay yolu kesinlikle Revit Architecture’da mevcuttur.

  • Plan ve kesit çizimleri harici metraj tablosu ve arazi modelleme imkanına sahiptir.

  • Revit Mass özelliği ile tasarlanması neredeyse imkansız fikirlerinizi, hayallerinizdeki gibi çizime aktarmanıza fırsat sağlar.

  • 2D şeklinde çizdiğiniz herhangi bir çizimin, aynı zamanda 3D olarak otomatik modellenmesini sağlar.

  • Oluşturulan her çizim ve modelin Revit hafızasına kaydederek tekrar kullanılmasını kolaylaştırır.

  • V-ray ve Lumion gibi render araçları ile etkileşimi oldukça basit ve etkilidir.

  • Import ve Export sağlayıcılığı ile diğer tasarım programları ile kolayca işbirliği yapmanızı sağlar.

  • BIM modelini desteklediği için parametrik değişim ile ilişkisel veritabanı mimarlığınızın kullanılabilirliğini arttırır.

  • Projeye harcanan zamanı yarıya indirerek verimliliği arttırır.

  • Edinebileceğiniz en basit “Belgeleme ve Çıktı” işlemlerine sahiptir.

  • Revit Architecure, “Family” adını verdiği kütüphanesi ile projenizde ihtiyacınız olan kaynakların hızlı ve efektif kullanımını ve tasarımınıza uygulanmasını sağlar.

  • Herhangi bir mimari tasarımın A’dan Z’ye tüm süreçlerini hazırlamanızı ve anında görüntü elde etmenizi sağlar. Çalışma dosyalarını farklı yerlerden bir araya getirmekle uğraşmak zorunda kalmazsınız.

  • Revizyonlarınızın birbiriyle uyuşmaması konusunu sonlandırır.

  • Tüm datalarınızı kullanarak sunum çalışmalarınızı kolaylaştırır.

 

Verdiğimiz bilgiler doğrultusunda siz değerli okuyucular da hak verecektir ki; Gördüğümüz üzere tasarım süreçlerimizi en doğru, en hızlı ve en profesyonel şekilde sonlandırmamıza olanak tanıyan mimari yazılım Revit Architecture’dır.

Her geçen gün daha fazla kullanılan program sektörün ve tasarımcının iş yükünü hafifleterek, tek bir proje için uzun zaman ve enerji harcamanıza engel olacaktır.



Sizde Revit Architecture deneyimini yaşamak ve projelerinizi daha kolay ve zevkle çalışılır duruma getirmek istiyorsanız; Sektörün önde gelen eğitimcilerinin buluştuğu Revit Eğitim Atölyesi ile tanışmanızın zamanı gelmiş demektir.


Eğitimin herkese ulaşabilmesi adına uyguladığı ve piyasadaki kursların yüksek ücretlerine tepki olarak belirlediği fiyat politikasıyla, sektörde uzun yıllardır var olan uzman mimar ve eğitmenleriyle hizmet veren Revit Eğitim Atölyesi, tüm mimari program eğitimi ve mimari danışmanlık ihtiyaçlarınız için bir tık uzağınızda.


Sitemizi inceleyebilir (www.revitegitimatolyesi.com) ve sosyal medya hesaplarımızı (@revitegitim) takip edebilirsiniz.


Daha fazla bilgi ve detay öğrenmek için lütfen iletişime geçiniz.


Yorumlar


bottom of page